Rotterdam Festivals
Bevrijdingsfestival Zuid-Holland
Friday 5 May
Het Park (bij de Euromast)
Op 5 mei viert Nederland de vrijheid. In Rotterdam gebeurt dit in Het Park met een divers programma vol muziek, debat en theater.

Bekende namen
Ieder jaar worden er drie Nederlandse artiesten benoemd tot Ambassadeur van de Vrijheid. Dit jaar zijn dat De Staat en De Jeugd Van Tegenwoordig. In helikopters van Defensie gaan zij de 14 bevrijdingsfestivals in Nederland af. Het Euromastpark kan rekenen op een optreden van De Jeugd Van Tegenwoordig. Daarnaast staan ook Maan en Mister & Mississipi hier op het podium.

Uitbreiding
Sinds het Bevrijdingsfestival Zuid-Holland naar het Park bij de Euromast is verhuisd, is het aantal mensen dat het festival bezoekt sterk gegroeid. Vorig jaar was de toeloop zo groot dat er in verband met de drukte tijdelijk geen toeschouwers op het festivalterrein toegelaten konden worden. Daarom wordt de capaciteit dit jaar met 50% vergroot.

Praktisch
Het bevrijdingsfestival is gratis toegankelijk. In de aanloop naar het event zal er meer over het programma bekend worden gemaakt. Ga voor meer infromatie en de laatste updates naar de website of facebookpagina van het event.
Previous editions