Tijdens Museumnacht010 krijg je de unieke kans om nachtelijk rond te dwalen en te ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur in huis heeft. Met je passe-partout op zak kun je bij ruim 30 locaties door heel de stad terecht voor exposites, bijzondere collecties, interactieve performances en voorproefjes van nieuwe projecten.

Hoe werkt het?
Je stapt gewoon binnen bij een van de deelnemende galeries en musea om van al het moois te genieten dat de stad te bieden heeft. Doe een rondje Museumpark, struin door het Witte de Withkwartier en maak kennis met bijzondere plekken in Rotterdam Oost. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de deelnemers op Zuid en ontdek de Rotterdamse museumwereld in al z’n vormen.

Vervoer tijdens de nacht
De meeste locaties zijn gemakkelijk lopend of per fiets te bereiken, maar ook kun je gebruik maken van het speciale Museumnachtvervoer. Je passe-partout geldt als je vervoersbewijs. Je koopt deze het makkelijkste online of anders tijdens de nacht bij een van de verkooppunten in de stad. Houd de website van het event in de gaten voor het laatste nieuws over de deelnemende locaties en de verschillende ticketprijzen.

Museum Boijmans Van Beuningen
Nederlands Fotomuseum
Showroom MAMA
Kunsthal
Maritiem Museum
TENT
Witte de With
Chabot Museum
V2_gebouw
Wereldmuseum
WORM
Natuurhistorisch Museum
.en anderen
RAAF
Aboriginal Art Gallery
Belasting- en Douanemuseum
Museum Rotterdam
Relevante artikelen
Genres
Vorige edities