5x doen tijdens de Wereldhavendagen

5x doen tijdens de Wereldhavendagen   Rotterdam staat dit weekend in het teken van de Wereldhavendagen. Maar met zo’n groot programma is het nog wel even zoeken naar de leukste activiteiten. Waar moet je nou heen? Geen zorgen: Meisjes aan de Maas zet de highlights voor je op een rijtje.


1. Ontdek de haven
Ga met de bustour langs alle highlights van de haven of vaar er met de wereldhavenboottour langs. Ook tof: de DB Cargo Midnight Express. Dan stap je ’s avonds in de trein naar Maasvlakte 2, in een zee van prachtige lichtjes.
Kost dat? Vanaf 5 euro per persoon

2. Demonstratiegebied Nieuwe Maas

Dit weekend laat de Koninklijke Marine zien hoe zij een schip van piraten bevrijdt en toont de KNRM hoe zij mensen op zee redden. Wij gaan ook langs bij de Oceaniumboot, die regelmatig oceaanwater naar Diergaarde Blijdorp brengt.
Kost dat? Gratis


Foto: Bas Czerwinksi

3. Helikoptervlucht
Onze skyline is niet alleen indrukwekkend vanaf de kade. Ook vanuit de lucht is het een pareltje. Tenminste, dat hebben wij van horen zeggen. Misschien zelf maar eens op onderzoek gaan? Dit weekeinde zijn er helikoptervluchten boekbaar.
Kost dat? 59,50 euro per persoon

4. Fabrique Mozaïque
Fabrique Mozaïque gaat allerlei toffe dingen doen in het Vierhavensgebied. Zo treedt De Likt op in een voormalige fabriek, waar je normaal alleen met een Turkse bruiloft of een bedrijfsfeest naar binnen komt.
Vanaf 10 euro per persoon


Foto: Ruben Hamelink

5. De Rotterdam
Neem een rondleiding door De Rotterdam en kom alles te weten over de architectuur en de activiteiten in het gebouw. Ook ga je naar de 31e verdieping voor spetterend uitzicht over de stad en de Wereldhavendagen.
Kost dat? 7,50 euro per persoon (vooraf aanmelden)

Extra tips van de Meisjes:
– Vuurwerkshow (zaterdag): Net zoals elk jaar worden de Wereldhavendagen afgesloten met veel vuurwerk.
Containerbar Noord: Deze bar, bestaande uit zeecontainers, is alleen deze week nog op het Noordplein te vinden. Geniet van biertjes, hamburgers en livemuziek.
Nacht van de Kaap: Ontdek het ruige verleden van Katendrecht met dit festival. Rondom het programma zijn er ook gratis activiteiten.
A La Plancha: Een pop-up visrestaurant op het Noordereiland. Vanaf het terras heb je een fantastisch uitzicht op de Rotterdamse skyline.
Rue des Crepes: Een food- en lifestylemarkt op en rondom de Pannekoekstraat. Op zondag ben je hier voor een smakelijke pauze op het juiste adres.
Reacties
Nog geen reacties
 
Reageer op dit bericht
Naam
E-mail
Bericht
Voer onderstaande validatiecode in:

Onleesbaar? Nieuwe code
Validatiecode
Verstuur
Naar boven

Over Meisjes aan de Maas

Online magazine Meisjes aan de Maas is een initiatief van een groep enthousiaste journalisten en bloggers met een voorliefde voor verhalen vertellen. Ze schrijven over al het moois dat Rotterdam te bieden heeft: niet alleen hippe hotspots, maar ook een harde werkersmentaliteit, multicultureel straatbeeld en de allure van een wereldstad. Voor Rotterdam Festivals gaan de Meisjes regelmatig op stap om jou op de hoogte te houden van de gaafste festivals en evenementen in Rotterdam.

Lees de laatste 5 artikelen van Meisjes aan de Maas:
- Style report Boothstock Festival
- Binnenkijken bij iconische gebouwen
- Dogparade010: 6x honden en hun baasjes
- 3x Foodtrucks die je deze zomer niet mag missen
- De ultieme Museumnachtroute
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.