IFFR voor late beslissers

IFFR voor late beslissers   

Het IFFR is inmiddels in volle gang. Ben je ook een beetje overweldigd door het enorme aanbod aan films, talks, expo’s en feestjes? Meisjes aan de Maas ging op stap in dit tiendaagse filmwalhalla en selecteerde de beste tips voor een onbezorgd IFFR.Filmtips

Ten eerste hoef je geen filmkenner te zijn om je te vermaken tijdens het IFFR. Geloof ons: met een aanbod van honderden films zit er ook zeker eentje tussen die jou aanspreekt. De kunst is alleen om die te vinden.

Wij lieten ons graag verrassen en dus pakten we de Tiger Competition for Short Films mee, een viertal korte films in KINO met achteraf een Q&A met de makers. Leuk omdat je uit je comfortzone stapt én de makers om uitleg kunt vragen, maar ook een sprong in het diepe omdat niet alle films even toegankelijk zijn (in What The Heart Wants zaten we bijvoorbeeld veertig minuten naar zwevende potten mayonaise in de ruimte en vliegende pratende oren te kijken).

Mocht je minder risico willen nemen, ga dan bijvoorbeeld voor...
- Family Life. Chileense familiekomedie waarin hoofdrolspeler Martin doet alsof de woning en gezinsfoto’s in het huis waar hij op past van hem zijn om indruk te maken op Paz, een alleenstaande moeder.
- De Wereld van Wubbe. In deze documentaire wordt de choreograaf van het Scapino Ballet gevolgd tijdens het maken van de voorstelling Ting!.
- Mister Universo. Hartverwarmende en bitterzoete film over het leven van de jonge leeuwentemmer Tairo, die door Italië trekt op zoek naar nieuw geluk. Gespeeld door echte circusartiesten.
- Of doe de Eerste Hulp bij Filmkeuze! Handig, want je krijgt alleen de films te zien die binnen jouw tijdselectie vallen, waar nog kaarten voor zijn én die bij jouw wensen passen.Gratis activiteiten
Wist je dat er ook veel gratis expo’s, workshops, talks en meer te bezoeken zijn tijdens het IFFR? Superleuk tijdens het filmkijken en feesten door. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze…

- Kunstuitleen Rotterdam (Nieuwe Binnenweg 75) heeft een speciaal, gratis toegankelijk expositie- en filmprogramma genaamd Nuts & Bolts: vijftien films en installaties met projectoren, schaduwspel, houten camera's en raamtekeningen.
- IFFR Music 2017. A.s. donderdagavond kun je in de Schouwburg genieten van optredens van Winterdagen en Analogue Dear in de foyer van de Schouwburg!
- DANCE DANCE DANCE. Uiteraard mogen we ook de dagelijkse afsluiting in de Rotterdamse Schouwburg niet vergeten! Op vertoon van je filmkaartje kun je gratis feesten tot in de late uurtjes.Pitstop
Tijd voor een lunch of diner? Veel restaurants en cafés hebben speciale IFFR-deals tijdens het festival.
- Bij Belgisch Biercafé Boudewijn (Nieuwe Binnenweg 53ab) scoor je een daily special (vis, vlees of vega) voor €10,00.
- Bij Ballroom (Witte de Withstraat 88b) krijg je een hoofdgerecht + Gin&Tonic voor €19,50.
- Bij Holy Smoke (Tiendplein 1) krijg je op vertoon van je IFFR-ticket elke burger van het menu plus frietjes voor €10,00.> Het IFFR vind je van 25 januari tot en met 5 februari bij onder andere Cinerama, KINO, de Rotterdamse Schouwburg, Pathé Schouwburgplein en LantarenVenster. Ga voor meer informatie en de laatste updates naar de website of facebookpagina van het festival.

Tekst: Liza Karsemeijer
Foto's: Michelle den Boer
Naar boven

Over Meisjes aan de Maas

Online magazine Meisjes aan de Maas is een initiatief van een groep enthousiaste journalisten en bloggers met een voorliefde voor verhalen vertellen. Ze schrijven over al het moois dat Rotterdam te bieden heeft: niet alleen hippe hotspots, maar ook een harde werkersmentaliteit, multicultureel straatbeeld en de allure van een wereldstad. Voor Rotterdam Festivals gaan de Meisjes regelmatig op stap om jou op de hoogte te houden van de leukste festivals en evenementen in Rotterdam.

Lees de laatste 5 artikelen van Meisjes aan de Maas:
- Winnaars: het leven na Cabaret Festival Cameretten
- MTV EMA: Alles uit de kast voor Bruno Mars
- Djemaa el Fna: proeven volgens kenners
- 5x doen tijdens de Wereldhavendagen
- Style report Boothstock Festival