Museumnacht010: de ideale route

Museumnacht010: de ideale route   

Museumnacht010 staat weer voor de deur! Op zaterdag 4 maart kun je tot 01:00 langs 47 deelnemende locaties met meer dan 100 activiteiten struinen. Overweldigend? Meisjes aan de Maas stippelde de ideale route uit.18:30 Streetfood bij BAR

Een avond op stap gaan doe je natuurlijk niet op een lege maag. Schuif aan in BAR en bestel een portie chickenwings, een grote steak met frietjes of een lekkere vegaburger met een bijpassend biertje. Je kunt in BAR niet alleen je avond beginnen, maar ook eindigen bij het feestje 'Pastelle' waar DJ's als Jeff Solo en Vic Crezee komen draaien (vanaf 23.00 uur).

20:00: Illusionist Daniel de Ronde in Het Oogziekenhuis
Kunst in het oogziekenhuis? Jazeker! Tijdens Museumnacht010 krijg je de unieke kans om een show van illusionist Daniel de Ronde live mee te maken en zelfs een workshop te volgen, waar je een aantal simpele goocheltrucs en psychologische 'mindgames' leert.


Foto: Aad Hoogendoorn

20:45: Roodkapje in TENT
Als tussendoortje gaan we langs bij TENT op de Witte de Withstraat waar performers urenlang proberen te ontsnappen uit een kooi van polyetherschuim…

21:15 Biertje bij Bierboutique
Even bijtanken. Aan de Witte de Withstraat 40B is onlangs Bierboutique geopend: een klein maar gezellig biercafé waar je naast een tap- of speciaalbiertje ook een ‘hoptail’ (biercocktail) kunt bestellen.

21:45: Surrealisme in Boijmans
In Museum Boijmans Van Beuningen, waar een paar weken geleden de tentoonstelling Gek van Surrealisme werd geopend, kun je je dromen laten analyseren, een gedicht schrijven samen met andere bezoekers of je laten voorlezen door Pepijn Lanen (De Jeugd Van Tegenwoordig).


Foto: Aad Hoogendoorn

22:30: De tuin van Het Nieuwe Instituut

Ben je gek op knutselen en de kermis en win je graag prijzen? Dan ben je bij De Karnival in De Nieuwe Tuin van Het Nieuwe Instituut helemaal op je plek. Hier kun je weer even kind zijn: zet bijvoorbeeld je eigen pistool in elkaar en schiet er verfbommetjes mee af of doe mee met de kop van jut.

23:30: Kunsthal: wat is echt en wat niet?
De Kunsthal staat helemaal in het teken van de echte en de virtuele wereld en hoe die twee zich tot elkaar verhouden. Tijdens Museumnacht010 kun je er bijvoorbeeld een levensecht gebakken ei schilderen, die door chefkok Pierre Wind uit de pan is getoverd, of uitvinden hoe het is om een avatar te zijn. Ook kun je dansen in een virtuele disco en meedoen aan een Reality-quiz met Ari Deelder!00:30: Je laten uitkleden in het Belasting & Douane Museum
Met de tentoonstelling ‘Bont en Blauw’ laat het Belasting & Douane Museum het publiek zien dat belasting wél leuk kan zijn. Laat bijvoorbeeld je oog blauw schminken, verf een Delfts Blauw tegeltje of geef de fiscus toestemming je uit te kleden. Het moment wordt vervolgens vastgelegd.

01:00: De nacht is nog lang in De Schouwburg!
Je hele planning volbracht en zin in een drankje en een afterparty? Dan ben je welkom bij Confetti Club in De Rotterdamse Schouwburg. Hier draaien bekende Rotterdamse DJ's de meest uiteenlopende plaatjes. Van hiphop tot disco en slowjams!


Foto: Bas Czerwinski

> Museumnacht vindt plaats op 4 maart. Kom op de fiets of pak gratis de museumnachtbus. Met een passe-partout heb je toegang tot alle deelnemende locaties. Je koopt er hier een voor €17,50. Ga voor meer informatie en de laatste updates naar de website of facebookpagina van het event.

Tekst: Nina Mutsaers
Header: Aad Hoogendoorn
Naar boven

Over Meisjes aan de Maas

Online magazine Meisjes aan de Maas is een initiatief van een groep enthousiaste journalisten en bloggers met een voorliefde voor verhalen vertellen. Ze schrijven over al het moois dat Rotterdam te bieden heeft: niet alleen hippe hotspots, maar ook een harde werkersmentaliteit, multicultureel straatbeeld en de allure van een wereldstad. Voor Rotterdam Festivals gaan de Meisjes regelmatig op stap om jou op de hoogte te houden van de leukste festivals en evenementen in Rotterdam.

Lees de laatste 5 artikelen van Meisjes aan de Maas:
- IFFR voor late beslissers
- Winnaars: het leven na Cabaret Festival Cameretten
- MTV EMA: Alles uit de kast voor Bruno Mars
- Djemaa el Fna: proeven volgens kenners
- 5x doen tijdens de Wereldhavendagen
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.