Nog twee nachtjes slapen tot het Songbird Festival

Nog twee nachtjes slapen tot het Songbird Festival   

donderdag 21 november 2013
Nog twee nachtjes slapen en dan staat De Doelen in het teken van het Songbird Festival. Dat wordt twee dagen lang genieten van zowel internationale als Nederlandse singer-songwriters in hartje Rotterdam. In mijn vorige blog had ik het vooral over zaterdag. Dan treden onder andere Newton Faulkner en Maria Mena op. Maar zondag is misschien zelfs spannender…

Michael Prins
Zondag begin ik in de Grote Zaal met een optreden van Michael Prins. Michael is de winnaar van het TV programma de Beste Singer Songwriter van Nederland. Daarvoor was hij echter de Michael Prins die wekelijks in Hemingway stond. Hij speelde op donderdagavond en ik op dinsdagavond. Mocht hij ooit afzeggen, kon ik zijn plaats innemen. Ik ben heel benieuwd naar zijn nieuwe album Rivertown Fairytales en hoe dat tot zijn recht komt in De Doelen.

Eindelijk... Jack Savoretti
Om 19:00 op naar de grote zaal om het optreden van Matt Simons te zien. Maar dan alleen maar het eerste helft, want Jack Savoretti begint een half uurtje later. Het eerste nummer dat ik jaren geleden van Jack Savoretti hoorde was Chemical Courage. Ik vond het zo mooi dat ik de heer Savoretti vanaf toen ben gaan volgen. Dat hij nu eindelijk in Rotterdam staat is echt té gek. Onlangs heeft hij een geweldige album uitgebracht, Before the Storm. De single Lifetime is dan echt zo'n nummer waar je niet stil bij kunt zitten. Voor wie het nog niet gehoord of gezien heeft, bekijk het hier:Masterclass arrangeren van Tom Odell
Ja, dat wordt een masterclass arrangeren van Tom Odell. Het nummer Another Love is misschien het bekendste nummer van deze Britse singer-songwriter, maar van dat soort nummers zijn er meerde. Tom Odell is zeker een waardige afsluiter van het Songbird Festival.


Toch denk ik dat ik tijdens zijn set heel even naar de Arcadis zaal ga om Miss Montreal eens live te zien. Wie weet, misschien brengt ze Nielson mee.

Volgende week doe ik verslag van het Songbird Festival. Ik kijk er naar uit om al mijn favoriete artiesten te kunnen zien en wie weet word ik fan van nieuwe. Tot maandag!


Bryan van Putten – blogger
Bryan van Putten. Te vinden op bryanvp.com . Lifetime singer-songwriter en fulltime online marketingcommunicatie specialist. Thuis in alle genres van metal tot salsa. Schrijft persoonlijke liedjes over waargebeurde verhalen. Treed regelmatig op in de Hemingway. Winnaar publieksprijs singer-songwriter tijdens Grote Prijs van Zuid-Holland 2010. Geboren op Aruba. Verliefd op Rotterdam.
Reacties
Nog geen reacties
 
Reageer op dit bericht
Naam
E-mail
Bericht
Voer onderstaande validatiecode in:

Onleesbaar? Nieuwe code
Validatiecode
Verstuur