Punksoep door Rotterdamse Oogst tijdens Plaza Mozaique   

vrijdag 08 april 2011
Punksoep door Rotterdamse Oogst tijdens Plaza Mozaique

Vandaag starten we; steigers worden om vanmiddag geleverd, een slordige 100 kilo stoere groente ligt in kisten te wachten op haar koks. Dit jaar tijdens Motel Mozaique laat Rotterdamse Oogst zien dat voedsel zijn eigen punkperiode beleeft. We bereiden DIY (Do It Yourself), burgerlijke ongehoorzaam, gestroopt en gevonden eten op het Schouwburgplein. Met een steigerkeuken van 10 meter hebben we een prachtige plek op Plaza Mozaique waar we gedurende het hele festival aan het koken zijn.


Programma vrijdag: Dumpster Diven
Robin, een door de wol geverfde 'Diver' neemt zo'n 20 cursisten mee op een tochtje Dumpster diven. Dat houdt zoveel in als het zoeken naar afvalcontainers waar bruikbaar eten in ligt. Veel eten wordt weggegooid. Door ons, thuis, maar ook door de supermarkten, groenteboeren en marktkoopmannen zelf. In veel Westerse steden is het mogelijk goed eten te vinden bij supermarkten, in containers of gewoon op straat. Voedsel dat meestal nog prima te eten is, maar om verschillende redenen wordt weggegooid.

Proef-dive
Om deze tocht voor te bereiden moesten we natuurlijk wel een goede route hebben dus ging ik vorige week een stukje met Robin mee. Eigenlijk was het bijzonder makkelijk; de achterkant van een winkel opzoeken, container open en toeslaan. Verbazingwekkend genoeg ligt er vaak echt veel voedsel in die containers.
Toen ik Robin vroeg wanneer hij voor het laatst door de voordeur van een supermarkt naar binnen was gelopen antwoordde hij droogjes: 'Ik heb al 3 jaar geen groente, geen fruit en geen brood meer hoeven kopen'.
Ik ben dus benieuwd waar hij met zijn ploeg cursisten mee terug komt. Wat het ook wordt, de buit zal rond zes uur in onze Foodpunkkeuken belanden. Daarmee gaat gekookt worden. Mocht je dus nieuwsgierig zijn geworden kom dan rond zessen langs en help ons in de keuken!

Meer info op rotterdamseoogst.nl

© Tanja Koning/ Rotterdamse Oogst

Reacties
Nog geen reacties
 
Reageer op dit bericht
Naam
E-mail
Bericht
Voer onderstaande validatiecode in:

Onleesbaar? Nieuwe code
Validatiecode
Verstuur