7x Gratis koningsdagevents

7x Gratis koningsdagevents   

Naast de grote betaalde festivals als Kralingse Bos Festival, 's Oranje, Kroon en Oranjebitter, worden er ook heel veel (kleinschalige) gratis buitenfeesten in de stad georganiseerd. Om je op weg te helpen, stippelden we een route uit langs een aantal toffe events op loopafstand van het centrum.Noordplein


1. Containerbar Noord
Proost op de verjaardag van Willem in deze tijdelijke bar van zeecontainers. Er wordt gezorgd voor variatie aan ijskoude biertjes, heerlijke cocktails, goede burgers en muziek van lokale helden.

Hofbogen

2. Royal Republic
Op Station Hofplein komen BIRD, Denoism, The Black Disco Reboot, Broodrooster en Vagübond samen voor een muzikale middag en avond in de zon. Ook vind je hier een vrijmarkt, diverse foodtrucks en natuurlijk de beroemde Napolitaanse houtovenpizza’s.

Centrum

3. Koninginnedag bij De Regenboog
Bar Regenboog heeft heimwee naar de voormalige koningin en daarom is iedereen uitgenodigd om ter ere van Bea een dansje te komen doen in de openlucht.

4. Kingsday ‘17 at Westerpaviljoen
De vierde editie van Koningsdag in het Westerpaviljoen aan de Nieuwe Binnenweg. Met muziek van Islands Finest, Michel Lima, Rico Pop on Acid en DJ Rutger.

Heemraadsplein

5. Tropical Kingsday
Hapjes, drankjes, 6 verschillende live optredens en 6 dj's zorgen voor gezelligheid op het plein.

Net over de Erasmusbrug

6. Kingsday @Hotel New York
Dit jaar verandert het terras van het hotel voor het vierde jaar in een gratis toegankelijke openluchtdansvloer met uitzicht op de Maas.

7. Royal Roller Disco

Skaten, dansen, live muziek, workshops en leuke kinderactiviteiten: je vindt het 27 april allemaal op het Deliplein en bij Theater Walhalla. Met een kinderdisco, gezellige kraampjes, terrasjes en een vrijmarkt is er voor jong en oud wat te doen.

Headerfoto: Bas Czerwinski
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.