Castellers: een menselijke piramide in Rotterdam

Castellers: een menselijke piramide in Rotterdam   

Een menselijke piramide van acht verdiepingen hoog; dat is wat zo’n 150 Spaanse Castellers op 6 en 7 mei in Rotterdam komen bouwen. Gekkenwerk, zou je denken. Maar deze profs zijn niet anders gewend. Ook jij kunt meedoen aan dit toffe spektakel. Lees hier meer over het Castellers-festijn.

Van Spanje naar de Maas
Ook al is in Catalonië een menselijke toren de normaalste zaak ter wereld, in Rotterdam zien we dit fenomeen voor het eerst. Op het Noordereiland en op het Schouwburgplein kijk je begin mei je ogen uit wanneer de Castellers de stad innemen. Net zoals bij het volksfeest in Spanje draait Castellers om samenzijn en samenwerken, gecombineerd met een muzikaal festijn vol Rotterdamse gezelligheid.

Workshops
In de periode van 2 tot en met 5 mei worden workshops georganiseerd waarbij je de basistechniek om een Castell te bouwen leert. Niet alleen Rotterdammers in alle soorten en maten zijn welkom, ook nieuwkomers en mensen van buiten de stad zijn welkom om deel te nemen aan de workshops.

Hoe werkt dat?
Uiteindelijk wordt onder begeleiding van de Castellers de definitieve toren opgebouwd. Samen met de 2000 geïnstrueerde Rotterdammers (gezocht: mensen in alle soorten en maten) en het ingestroomde publiek vormen zij een stevig fundament waarop de toren de hoogte ingaat.Praktisch

Castellers wordt gebouwd op de punt van het Noordereiland en op het Schouwburgplein. Wil je meedoen aan dit spektakel of deelnemen aan een workshop? Schrijf je dan in via de website.
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.