Clubben op klassiek tijdens Seriously? Adventures in Music

Clubben op klassiek tijdens Seriously? Adventures in Music   

Hoe bruisend is een festival vol klassieke muziek? Jacqueline Wouters van organisator de Doelen over de verrassingen van Seriously? Adventures in Music.

Waarom klassieke muziek?
Seriously? Adventures in Music is onderdeel van het internationale congres Classical:Next, waar de toekomst van het genre wordt besproken. Met lunchconcerten, clubavonden en showcases laten we aan het grote publiek zien wat er gaande is.

Is er zoveel aan de hand dan?
Zeker. Vroeger was klassieke muziek voor maar een kleine groep mensen bereikbaar. Tegenwoordig zijn alle stijlen toegankelijk voor iedereen. Componisten spelen daar op in. De strikte regels worden losgelaten, waardoor er ingespeeld kan worden op de veelzijdige trends van nu. Dat levert hele verrassende stukken op.

Wat moeten we echt gaan zien?
Er zijn veel aanraders, maar mijn persoonlijke favoriet is Gabriel Prokofjev. Hij is een klassiek geschoolde componist, dj en producer en gooit alle stijlen op een hoop. Tijdens het festival kun je hem onder andere horen bij WORM en BIRD. Veel mensen denken dat klassieke muziek te moeilijk voor ze is, maar het wordt voor iedereen gemaakt. Niet angstig zijn dus, gewoon gaan!Praktisch

Seriously? Adventures in Music vind je donderdag 18 en vrijdag 19 mei op verschillende plekken in de stad. Check voor meer informatie de website van het festival.

Foto header: Eric van Nieuwland
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.