Koningsdag Rotterdam 2017

Koningsdag Rotterdam 2017   

Op 27 april vieren we weer Koningsdag! Rotterdam kleurt oranje met verschillende vrijmarkten, feesten en natuurlijk festivals. Hieronder op een rijtje wat Rotterdam tot nu toe op deze feestdag voor je in petto heeft.

Festivals

Kroonfestival - Willemsplein
Verwacht voornamelijk house en deephouse op dit door studenten georganiseerde festival naast de Erasmusbrug. Onder andere De Sluwe Vos b2b Benny Rodrigues, Tapesh, Michel de Hey en Wouter S. komen draaien. Dat betekent dus dansjes aan de Maas tot het niet meer gaat. Website.Oranjebitter Rotterdam
Haal je bowlingschoenen maar alvast uit de kast, want het thema van Oranjebitter is dit jaar Kingpin! Dit uitbundige feestje is een van de grootste koningsdagfestivals van Rotterdam en neemt aankleding en beleving erg serieus. De line-up wordt tot het laatste moment geheim gehouden, maar ga uit van weinig techno en een flinke dosis classics, house, 80's, 90's, disco en hiphop. Meer info.

Oranjebitter 2016: Little Big Adventure door de ogen van een bezoeker.

S' Oranje Festival
Deze Koningsdag gaat S'Oranje Festival eclectic! Met drie overdekte podia, kleurrijk entertainment en grote namen uit de house, eclectic en urban scene moet Rotterdam op zijn grondvesten gaan trillen. Website.Kralingse Bos Festival
In het Kralingse Bos wordt dit jaar alles overgoten met een glimmend laagje goud. Met gouden koetsen, gouden dwergen en gouden entertainment. Verwacht verder 5 verschillende areas en een line-up bestaande uit (inter)nationaal gewaardeerde artiesten uit verschillende genres, van techno tot hiphop. Denk: De Jeugd van Tegenwoordig, Trafassi, Vengaboys, Roog, Djoevenile en de Modular DJ's. Meer info.Code Oranje Festival - Stadhuisplein
Voor het eerst wordt er een besloten festival op het Stadhuisplein georganiseerd door de horecaondernemers van het plein. Van 12.00 uur tot 23.00 uur zijn er optredens van onder andere Mr. Polska, Dave Roelvink, Dio, Freddy Moreira, Manuel Broekman & Geza Weisz. Meer info.Overige activiteiten

Koningsnacht in Rotterdam
De nacht voor alle oranjepret is er al een hoop te beleven in de stad. Kijk hier voor onze selectie uit de koningsnachtfeesten van 26 april.

Vrijmarkt Rotterdam
Op Koningsdag zelf is het in veel straten vrijmarkt. Mensen leggen kleedjes neer om hun gebruikte spullen op straat te verkopen. Je vindt er allerlei tweedehands spullen, gebruikt speelgoed en vintage kleding, maar er is ook (zelfgemaakt) eten en drinken. Tussen de kraampjes door doen kinderen spelletjes en zijn er optredens en kleine concerten. Veel Rotterdammers spelen een dagje voor DJ en draaien dansmuziek vanuit huis. Let op! De verkoop van spullen is niet overal in het centrum legaal. Vanaf 18 februari kun je je hier aanmelden voor een verkoopplek.

Sweet Kingsday
Sweet Kingsday is een kleinschalig evenement dat plaatsvindt in het Spinozapark. Hiermee wil de organisatie laten zien hoe rijk IJsselmonde aan cultuur is. Er wordt een koningsdagmarkt georganiseerd en er vinden optredens plaats van verschillende Rotterdamse artiesten. Sweet Kingsday is gratis toegankelijk.

Pop-up bar
Op het Noordplein opent voor de derde keer Containerbar Noord. Bij deze buitenbar gemaakt van zeecontainers vier je je Koningsdag met cocktails, koude biertjes en muziek van lokale helden. Meer info.


Containerbar Noord. Foto: Eva de Korte

Royal Republic
Op Station Hofplein komen BIRD, Denoism, The Black Disco Reboot, Broodrooster en Vagübond samen voor een muzikale middag en avond in de zon. Ook vind je hier een vrijmarkt, diverse foodtrucks en natuurlijk de beroemde Napolitaanse houtovenpizza’s. Meer info.

Kingsday @Hotel New York
Dit jaar verandert het terras van het hotel voor het vierde jaar in een gratis toegankelijke openluchtdansvloer met uitzicht op de Maas. Proost! Meer info.

Royal Roller Disco
Skaten, dansen, live muziek, workshops en leuke kinderactiviteiten: je vindt het 27 april allemaal op het Deliplein en bij Theater Walhalla. Met een kinderdisco, gezellige kraampjes, terrasjes en een vrijmarkt is er voor jong en oud wat te doen. Meer info.

Koningskermis
De jaarlijkse koningskermis op het Lloyd Multiplein aan de Schiehaven biedt meer dan zestig attracties voor jong en oud. Van het kermiscafé tot de schietsalon en van poffertjeskraam tot grijpkraan. De kermis staat er van zaterdag 15 april t/m zondag 7 mei.Laat je auto thuis

Je kunt parkeren in een van de parkeergarages van het centrum van Rotterdam, maar het centrum is zo druk dat sommige straten worden afgesloten. Het is dus handiger om met de fiets of het openbaar vervoer te komen, of één van de Park and Ride locaties buiten het centrum te gebruiken.