Rotterdam Architectuur Maand

Rotterdam Architectuur Maand   

Rooftopfeestjes, excursies en optredens op bijzondere gebouwen: in juni staat Rotterdam in het teken van architectuur. Met verschillende events valt er voor iedereen wat te beleven.

ZigZagZuid
Het gratis architectuurfestival ZigZagCity neemt bezoekers van 23 tot en met 25 juni mee op op ontdekkingstocht naar Zuidplein. Hier kun je mee op rondleiding en stuit je op een grote kunstinstallatie en optredens.

Rotterdamse Dakendagen
Tijdens de Rotterdamse Dakendagen ervaar je Rotterdam op hoogte. Op ruim 40 bekende en onbekende, openbare en privédaken is de stad vanuit een nieuw perspectief te beleven. Ga op ontdekkingstocht, schuif aan bij de vrijdagmiddagborrel, bezoek concerten, silent disco avonden, rooftop bars, silent cinema, of sportactiviteiten.Dag van de Architectuur
Op zaterdag 18 juni is het de Landelijke Dag van de Architectuur. Met een speciaal programma krijg je toegang tot de bijzondere en invloedrijke gebouwen die op andere dagen niet toegankelijk zijn. Met rondleidingen en gebiedswandelingen ontdek je nieuwe verhalen bij bekende locaties. Dit jaar worden er gebouwen opengesteld in twee voormalige havengebieden: het Maritiem District en de Wilhelminapier.

Future Flux Festival
Architectuur en technologie zijn nauw met elkaar verbonden. Ontdek op 9 en 10 juni tijdens het Future Flux Festival wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en ga er zelf mee aan de slag. De Onderzeebootloods wordt dan omgetoverd tot een speeltuin vol installaties, technologische kunst, performances, muziek en verhalen van Rotterdamse makers.

Foto's: Frank Hanswijk
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.