Rotterdam Architectuur Maand

Rotterdam Architectuur Maand   

Rooftopfeestjes, excursies en optredens op bijzondere gebouwen: in juni staat Rotterdam in het teken van architectuur. Met verschillende events valt er voor iedereen wat te beleven. Houd deze pagina in de gaten voor de laatste aanvullingen in het programma.


Foto: Frank Hanswijk

Events & Routes

Rotterdamse Dakendagen - 10 & 11 juni
Tijdens de Rotterdamse Dakendagen ervaar je Rotterdam op hoogte. Op ruim 40 bekende en onbekende, openbare en privédaken is de stad vanuit een nieuw perspectief te beleven. Ga op ontdekkingstocht, schuif aan bij de vrijdagmiddagborrel, bezoek concerten, silent disco avonden, rooftop bars, silent cinema, of sportactiviteiten.
Lees meer op de website

Future Flux Festival - 9 t/m 11 juni
Architectuur en technologie zijn nauw met elkaar verbonden. Ontdek op 9 en 10 juni tijdens het Future Flux Festival wat de nieuwste ontwikkelingen zijn en ga er zelf mee aan de slag. De Onderzeebootloods wordt dan omgetoverd tot een speeltuin vol installaties, technologische kunst, performances, muziek en verhalen van Rotterdamse makers.
Lees meer op de website

Verborgen Tuinen - 10 & 11 juni
Ontdek de Verborgen Tuinen van Rotterdam! De eigenaren van meer dan 90 tuinen verspreid door de hele stad openen hun hekken voor je. Ga op ontdekkingstocht door de onbekende wereld van verborgen groene paradijsjes in heel Rotterdam.
Lees meer op de websiteDag van de Architectuur - 17 & 18 juni
Op zaterdag 18 juni is het de Landelijke Dag van de Architectuur. Met een speciaal programma krijg je toegang tot de bijzondere en invloedrijke gebouwen die op andere dagen niet toegankelijk zijn. Met rondleidingen en gebiedswandelingen ontdek je nieuwe verhalen bij bekende locaties. Dit jaar worden er gebouwen opengesteld in twee voormalige havengebieden: het Maritiem District en de Wilhelminapier.
Lees meer op de website

Archikidz! - 17 juni
Wat zou er gebeuren als we op de Maas zouden gaan wonen? Archikidz gaat op zoek naar een antwoord met de hulp van echte architecten. Kinderen mogen daarbij aan de slag om hun fantasiestad te realiseren. Het evenement is gratis toegankelijk en vindt plaats in het Scheepvaart en Transport College.
Lees meer op de website

ZigZagZuid - 23 t/m 25 juni
Het gratis architectuurfestival ZigZagCity neemt je mee op op ontdekkingstocht naar Zuidplein. Hier volg je rondleidingen waarbij je onderweg onder andere op optredens en een grote kunstinstallatie stuit.
Lees meer op de website

Wake up in Architecture - 1 t/m 30 juni
Tijdens de Rotterdam Architectuur Maand zetten Rotterdamse toparchitecten en talenten hun deur open voor logees. Laat je koppelen en ontdek bij welke gastheer of -vrouw jij in juni een nachtje blijft slapen. Het ontbijt is inbegrepen.
Lees meer op de website


Foto: Thijs Wolzak

Overige activiteiten

Thursday Night Live! - 1 juni & 29 juni 19.30 - 21.30 u
Twee talkshows in Het Nieuwe Instituut rond architectuur en ruimtelijke inrichting. De eerste gaat over wat de afschaffing van centrale ruimtelijke planning in zes jaar heeft opgeleverd en de tweede over hoe de jonge Verenigde Staten een nationale architectuur langs raciale lijnen indeelde. Lees meer op de website.

Design District - 7 t/m 9 juni
Vakevenement voor interieurdesign in de Van Nelle Fabriek. Lees meer op de website.

Train and the City
Expo door ontwerpbureau KCAP bij OMI. Lees meer op de website.

The Architecture of Appropriation
Tentoonstelling waarin wordt onderzocht welke invloed het kraken van panden op de stad heeft. Te zien in het Nieuwe Instituut. Lees meer op de website.

Blue print: whose urban appropriation is it?
Multidisciplinaire tentoonstelling waarin de relatie tussen architectuur en straatcultuur centraal staat. Met schilderijen, installaties, videowerk, lezingen, gesprekken, performances en muziek bij TENT. Lees meer op de website.

Foto header: Frank Hanswijk
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.