Zet koers naar de kade

Zet koers naar de kade   

Zet koers naar de kade! Van vrijdag 2 tot en met zondag 4 september is het feest in de haven. We zetten de verschillende evenementen voor je op een rijtje.

Centrum

Wereldhavendagen
Het grootste evenement van het weekend met shows, demonstraties en excursies op en om het water en een vuurwerkshow op zaterdag.Het thema is dit jaar 'The smartest port'. Je krijgt dan ook de kans om kennis te maken met de vele innovaties in de Rotterdamse haven. Verder kun je een kijkje nemen bij verschillende (haven) bedrijven en worden er verschillende activiteiten rond de Maas bij de Erasmusbrug en Katendrecht georganiseerd.

Maritiem Museum is op dreef
In de knusse Oude Haven en Leuvehaven bezoek je oude en moderne boten en proef je ambachtelijk gerookte vis.

14e Internationale Shantyfestival
Zin in echte zeemansmuziek? Ga dan naar het Internationale Shantyfestival Rotterdam, waar meer dan dertig uitgedoste shantykoren van over de hele wereld oude werkliederen uit de zeevaart van weleer ten gehore brengen.


Wereldhavendagen, Anne Reitsma

Katendrecht

De Nacht van de Kaap
Hier beleef je een avond zoals je die vroeger alleen op het ruige Katendrecht vond: vol liederen, matrozen en dames van lichte zeden. De Nacht van de Kaap won vorig jaar de prijs voor Beste Publieksevenement en Beste Festival. Op vrijdag worden er extra concerten in Fenixloods 2 georganiseerd om alvast in de stemming te komen.


Nacht van de Kaap, Marc Nolte

M4H gebied

Fabrique Mozaique
Tijdens Fabrique Mozaïque in M4H staat het avontuurlijke en dynamische havengebied Merwe-Vierhavens centraal. De locaties van Uit je eigen stad en Fruitvis vormen het festivalhart van het evenement. Hier starten verschillende originele gidsentochten door het havengebied en vind je het hele weekend optredens van getalenteerde muzikanten.

Parfum de Boemboem
Samen met Motel Mozaïque verken je dit gebied met verschillende spannende fietsroutes. Hierbij proef je de stoere havensfeer en word je onderweg getrakteerd op kleine muziekoptredens en verhalen op onverwachte plekken.


Parfum de Boemboem, Ruben Hamelink

RDM

RDM Rotterdam
Op RDM Rotterdam werken onderwijs, onderzoek en bedrijven samen aan allerlei innovaties die Rotterdam ‘The Smartest Port’ maken. Met een superinnovatief programma krijg je de gelegenheid veel activiteiten zelf uit te proberen, zoals het besturen van drones, het bouwen van drijvende objecten en meerijden in elektrische auto’s.


RDM Rotterdam

Rozenburg

EIC
Op de landtong in Rozenburg komen de dynamische werelden van haven, natuur en innovatie samen. In het EIC ontdek je de spectaculaire havenexpositie, virtual reality en innovaties in logistiek en industrie. Buiten kun je schaatsen, zijn er modelvluchten, drones, struintochten, paardrijritten en nog heel veel meer.
Zin in echte zeemansmuziek? Ga dan naar het Internationale Shantyfestival Rotterdam, waar meer dan dertig uitgedoste shantykoren van over de hele wereld oude werkliederen uit de zeevaart van weleer ten gehore brengen.
Op de hoogte blijven van het laatste festivalnieuws? Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.