Maak kennis met Aysel Kaya

Aysel is projectleider van Zomer op Zuid, een groot evenement dat plaatsvindt in 2023. Zomer op Zuid duurt een hele zomer lang, zet Zuid op de kaart en laat zien wat Zuid te bieden heeft. In de vorm van culturele rijkdom, maar ook in onontdekte plekken. We stellen Aysel graag voor in een kort interview.
Aysel Vierkant

Wie is Aysel?
Mijn naam is Aysel Kaya, ik ben 47 jaar en sinds 1992 woon ik in Rotterdam. Ik ben eigenlijk een verhalenverteller en altijd op zoek naar het verhaal. Het verhaal van de stad, het verhaal van een mooi concert of het verhaal van de stenen. Ik ben graag in de natuur en filosofeer veel aan de Maas als ik mijn hond uitlaat. In mijn werk ben ik een echte verbinder en praat ik eeuwig over het belang van diversiteit.

 

Wat maakt Zuid voor jou als dé plek in de stad?
Ik heb altijd van Zuid gehouden. Ik heb in diverse wijken op Zuid gewoond, toen ben ik even weggeweest, maar inmiddels weer terug. En met heel veel plezier! Op Zuid is het echt warmer zoals een collega laatst zei. Op Zuid wil iedereen een steentje bijdragen om het te laten lukken. En niet onbelangrijk… Zuid zit vol parels, en dat verrast me elke keer weer.

 

Wat is jouw ambitie met Zomer op Zuid?
Ik wil graag zoveel mogelijk trotse Zuiderlingen bereiken, en daarnaast alle Rotterdammers kunnen verrassen met alles wat er gebeurt tijdens Zomer op Zuid. Ik zou graag zien dat het voor iedereen een gewoonte wordt om de brug over te fietsen voor een mooi en divers programma. Daarnaast maak ik ook graag de diversiteit van Rotterdam -en dan specifiek van Zuid- zichtbaar in beeld, in programma, in makers en in alle communicatie-uitingen.

 

Wanneer is Zomer op Zuid voor jou een geslaagd evenement?
Zomer op Zuid is voor mij geslaagd als we Rotterdam vanuit de Zuidzijde kunnen bekijken en dat we als Rotterdammers trots mogen zijn op de diversiteit van de stad. 

 

Wat kunnen we de komende tijd verwachten van jou?
Ik heb ontzettend veel zin om samen met een externe beoordelingscommissie aan de slag te gaan met de mooie ideeën en plannen die zijn ingediend door culturele makers van Zuid.

Heb je vragen over Zomer op Zuid? Mail naar zomeropzuid@rotterdamfestivals.nl