De website van Rotterdam Festivals maakt gebruik van cookies. Meer informatie over ons cookiebeleid

Tijdens de Art Rotterdam Week van 8 tot en met 11 februari verandert de stad in een walhalla voor kunstliefhebbers en -professionals. Rotterdam staat dan in het teken van beurzen en bijzondere exposities. Tussen de verschillende locaties rijden gratis bussen.

Kunstbeurzen

Jaarlijks vinden er in deze week verschillende kunstbeurzen plaats: Art Rotterdam in de Van Nellefabriek, designbeurs OBJECT in het HAKA gebouw, Qade Solo in de Cruise Terminal en fotografiemanifestatie Haute Photographie in Las Palmas. Daarnaast zorgen de verschillende musea in de stad voor speciale previews en exposities. Tussen deze belangrijkste locaties rijden gratis pendelbussen.

Evenementen

Naast de vier grote beurzen worden er er ook allerlei andere activiteiten georganiseerd. Zo vind je bij WORM kunst- en technologiefestival TEC ART met exposities, feestjes en pop-ups, is er op vrijdagavond Kunstavond XL: een speciale avondopenstelling van de Kunstblock instellingen, en vind je openlucht fotofestival Rotterdam Photo op het Deliplein.

Overig programma

Ook andere culturele instellingen sluiten aan. Theater Schouwburg Rotterdam programmeert verschillende voorstellingen waar beeldende kunst in is verweven, waaronder De Grote Kunstshow met Joep van Lieshout en er openen verschillende speciale exposities in de musea en grote en kleine galeries in de stad. Ga voor het volledige programmaoverzicht naar www.artrotterdamweek.com.

Evenementen

Art Rotterdam

do 8 t/m zo 11 februari Van Nelle Fabriek

Art Rotterdam vormt het hart van het festival. Op deze gerenommeerde kunstbeurs tonen 75 (inter)nationale galeries het werk van opkomende en meer gevestigde kunstenaars. Voor de overige secties is een jonge of gerenommeerde curator verantwoordelijk.

Website
Art Rotterdam expo

OBJECT

vr 9 t/m zo 11 februari HAKA gebouw

OBJECT 2018 is groter dan ooit en telt meer dan honderd nationale en internationale, gevestigde en upcoming ontwerpers op het snijvlak van design, kunst, architectuur en mode. De meeste ontwerpers zijn zelf aanwezig voor toelichting.

Website
Object tafel

Qade Solo

wo 7 t/m zo 11 februari Cruise Terminal

Een nieuw evenement met voornamelijk gevestigde Nederlandse galeries met uiteenlopende hedendaagse kunstenaars die een krachtig beeld geven van de huidige breedte en diversiteit in de kunstwereld. Met solo’s van Jan Henderikse, Marc Mulders, Armando, Bernard Frieze en meer.

Website
ARW

Haute Photographie

do 8 t/m zo 11 februari Las Palmas

Een vierdaags evenement met de vele aspecten van fine art fotografie, waaronder een groepsexpositie met werk van zowel de meesters uit de fotografiegeschiedenis als de jongste talenten van het moment.

Facebookpagina
Foto kijken

TEC ART

wo 7 t/m zo 11 februari WORM

Festival voor creatieve technologie. Ontdek nieuwe en inspirerende visies ideeën op het snijvlak van kunst en tech in vier lange dagen en nachten vol expo, symposia, talks, tec-music, parties en pop-ups.

Meer informatie
MOON

Rotterdam Photo

do 8 t/m zo 11 februari Deliplein

Zeecontainers vormen het decor van een fotofestival met werk van aanstormende en gevestigde makers uit binnen- en buitenland. Omringd door muzikale performances, foodtrucks, inhoudelijke workshops.

Meer informatie
Container

De Kunst Parade

do 8 t/m zo 11 februari Gallery Untitled

In een oud schoolgebouw komen kunst, literatuur en muziek samen. Haal een cocktail en slenter langs het werk van kunstenaars in vier zalen. Verder wordt er een veiling georganiseerd en kun je genieten van artist talks, films, muziek, literatuur en poëzie.

Website
Optreden

Speciale exposities

do 8 t/m zo 11 februari Diverse musea en culturele instellingen

Onder andere bij Boijmans van Beuningen, Kunsthal Rotterdam, het Nederlands Fotomuseum, Het Nieuwe Instituut en Witte de With vinden tijdens de Art Rotterdam Week speciale openstellingen en exposities plaats.

Bekijk het overzicht
Foto kijken