De website van Rotterdam Festivals maakt gebruik van cookies. Meer informatie over ons cookiebeleid

Tijdens het IFFR verandert Rotterdam twaalf dagen lang in een opwindende filmstad! Met zo'n 500 films om uit te kiezen, maar ook allerlei feestjes, talks, q&a's, tentoonstellingen en concerten, is er voor elk wat wils.

Filmprogramma

Tijdens het IFFR staat heel Rotterdam in het teken van film. In podia en bioscopen in de stad – zoals de Rotterdamse Schouwburg, de Doelen, KINO, LantarenVenster, Cinerama en Pathé Schouwburgplein – draaien bijzondere speelfilms, documentaires en korte films die nog niet eerder in Nederland te zien waren. Met ruim 500 films zit er voor iedereen wel iets tussen: van potentiële kaskrakers tot visuele kunstwerkjes door onbekende makers! Het volledige programma wordt 17 januari bekendgemaakt. De eerste films vind je hier.

Speciale filmdagen en evenementen

Tijdens IFFR worden er speciale arrangementen en previewdagen georganiseerd. Zo is er een ‘Proef het festival dag’ met vijf speciale film-instappakketten waarmee je zeker bent van twee festivaltoppers en kun je naar de surprisefilm, zodat je niet hoeft te kiezen. Daarnaast is er een short film marathon en een speciale dag vol familiefilms.

Talk Foto: Bas Czerwinski

Overige programmering

Feestjes
Naast het brede filmaanbod, staat het IFFR ook zeker bekend om de leuke feestjes! Tijdens het festival is het iedere avond raak: naast de knallende openings- en slotfeesten kun je iedere avond tot in de late uurtjes losgaan in de Rotterdamse Schouwburg.

Talks
Je kunt natuurlijk alleen films kijken, maar tijdens het IFFR kun je ook in gesprek gaan met filmmakers en andere professionals. Zo is bij veel vertoningen de regisseur of acteur zelf aanwezig, zodat je na de film al je vragen op hem of haar kunt afvuren. Ook worden er masterclasses, lezingen en filmquizzen georganiseerd.

Kinderprogramma
Ook aan de kleintjes is gedacht! Jonge filmliefhebbers kunnen bij Kids Only samen met hun ouders een aantal korte films kijken, inclusief een gezamenlijke lunch en een leuke, filmgerelateerde workshop voor de kids terwijl de ouders naar een volwassenenfilm kijken.

Het volledige overzicht van de verschillende evenementen en feesten vind je op de website van het festival.

Evenementen

Kick-off & Openingsparty

wo 24 januari Schouwburgplein

Ieder jaar wordt het festival feestelijk geopend met een speciale openingsfilm in Pathé Schouwburgplein en een dansfeest in de Doelen.

feestpubliek

DECODED

za 27 januari Theater Rotterdam

IFFR en CJP (Culturele Jongeren Pas) presenteren een rijkelijk gevuld programma met drie nog niet eerder vertoonde films, Q&A’s met filmmakers en een borrel.

IFFR

Surprise Film 2018

vr 2 februari Theater Rotterdam

Keuzestress? Geen paniek: kies gewoon de surprise film. IFFR verrast je met een festivalpareltje waar je ongetwijfeld blij van wordt.

Meer info
Bios

Closing Party

za 3 februari de Doelen

Het IFFR wordt feestelijk afgesloten met een slotfilm. Aansluitend is er een feest in de Doelen met een line-up van diverse dj’s, livemuziek en liveacts.

dansen