De website van Rotterdam Festivals maakt gebruik van cookies. Meer informatie over ons cookiebeleid

Op 27 april is het Koningsdag! De stad kleurt oranje met verschillende vrijmarkten, feesten en natuurlijk festivals. Hieronder op een rijtje wat Rotterdam aan events voor je in petto heeft. Meer informatie wordt bekendgemaakt in de aanloop naar de viering.

Evenementen

Kralingse Bos Festival

vr 27 april Kralingse Bos

Live en elektronische muziek in het bos! Met zes podia en een hooggewaardeerde line-up een van de grootste koningsdagfestivals van Rotterdam.

Meer informatie
Optreden met rook

Oranjebitter

vr 27 april Het Park (bij de Euromast)

Een groot en uitbundig oranjefeest waarbij de line-up traditiegetrouw tot het laatste moment geheim wordt gehouden. Met een compleet aangekleed terrein, spelletjes, weinig techno en een flinke dosis classics, house, 80's, 90's, disco en hiphop.

Meer informatie
Podium met publiek

Code Oranje

vr 27 april Stadhuisplein

Een oranjefeest in het centrum van de stad, georganiseerd door de horecagelegenheden rond het Stadhuisplein. Met artiesten van Nederlandse bodem.

Meer informatie
Juichende mensen in oranje

S'Oranje Festival

vr 27 april Plein 1940

Kom dansen bij urban en eclectic stages. Dankzij het plein sta je hier ook bij regenachtig weer niet te soppen.

Meer informatie
Dj's met publiek

Kroon Festival

vr 27 april Willemsplein

Dansjes aan de Maas tot het niet meer gaat op dit door studenten georganiseerd festival. De nadruk ligt hier op house en deep house.

Meer informatie
Artiest op podium

Containerbar Noord Koningsdag

vr 27 april Noordplein

Containerbar is terug met een gratis mini-festival op het Noordplein! Verwacht een uitgebreide line-up van lokale helden en een variatie aan eten en drinken. Meer informatie volgt binnenkort.

Facebookevent
Containerbar

Royal Republic

vr 27 april Garden of BIRD

Geniet in de voortuin van BIRD van drankjes, food en niet te vergeten: muziek. Reken op een gezonde portie hiphop, soul, disco, afrobeat en house en dans tot de zon verdwijnt achter de mooiste skyline van Nederland. Toegang is gratis.

Facebook event
BIRD

Kingsday@Hotel New York

vr 27 april Hotel New York

Op deze jubileumeditie wordt het terras van Hotel New York weer omgetoverd tot een oranjeplein met diverse DJ's achter de tafel. Vier het feestje en dans tussen 13.00 en 23.00 uur met uitzicht op de stad. Dit event is gratis toegankelijk.

Facebook event
Koningsdag bij Hotel NY

Royal Rollerdisco

vr 27 april Deliplein

Het leukste koningsfeest voor het hele gezin met een vrijmarkt, rollerdisco en verschillende activiteiten en optredens.

Facebookevent
Rollerdisco

Liskids

vr 27 april Liskwartier

Vrijmarkt met kleedjes en kramen vol met vintage kleding, design spullen en mooi kinderspeelgoed. Verder kun je hier genieten van fijne live-muziek en optredens, lokale lekkernijen en leuke workshops voor kids.

Website
Vrijmarkt