De website van Rotterdam Festivals maakt gebruik van cookies. Meer informatie over ons cookiebeleid

Jazz, pop, soul of singer-songwriter: het staat in 2018 weer allemaal in de stad. Ga naar bekende artiesten luisteren of ontdek weer nieuwe favorieten! Dit zijn de livemuziekfestivals waar je dit jaar van op de hoogte moet zijn.

Evenementen

Rotterdam Bluegrass Festival

vr 22 t/m zo 24 juni Pijnackerplein

Wat begon als een wijkevenement, is uitgegroeid tot een driedaagse happening van internationale allure. Onder liefhebbers staat het festival inmiddels bekend als hét bluegrass festival van Europa.

Meer informatie
Bluegrass optreden

North Sea Round Town

do 28 juni t/m zo 15 juli Diverse locaties

Hét fringe festival van North Sea Jazz. In de twee weken voor het grote festival stuit je overal in de stad op verrassingsoptredens door honderden bands en artiesten.

Meer informatie
Band op Centraal Station

Metropolis Festival

zo 8 juli Zuiderpark

Gratis festival waar je veelbelovende bands en artiesten ontdekt die op het punt van doorbreken staan. Qua genre is de programmering van Metropolis niet echt in een hokje te plaatsen. Wel kun je er altijd muzikanten verwachten die opvallen door hun vernieuwende of verrassende live sound.

Meer informatie
DJ met publiek

North Sea Jazz Festival

vr 13 t/m zo 15 juli Ahoy

Het grootste jazzfestival van Nederland brengt ieder jaar de bekendste muzikanten uit de jazz en jazzgerelateerde genres bij elkaar. De line-up is nog niet bekend, maar de eerste driedagenkaarten zijn nu al uitverkocht! Houd de website dus goed in de gaten.

Meer informatie
Publiek en podium

Magia

za 1 september Wijkpark Oude Westen

De interesse in niet-westerse muziek is groeiende. Festival Magia zet de spotlight op onderbelichte iconen en vernieuwers en brengt ze bij elkaar voor een uniek gratis festival. Verwacht dus een dansbare, vernieuwende line-up vol tropische klanken in Wijkpark Oude Westen.

Meer informatie
Bas Czerwinkski

Eendracht Festival

do 19 juli Eendrachtsplein

Dit laagdrempelige showcase festival laat zien hoeveel tofs Rotterdam op artistiek gebied te bieden heeft. Naast een muzikale programmering, werkt de organisatie graag samen met iedereen die Rotterdam leuker wil maken. Van spoken word organisatie tot dansgezelschap.

Meer informatie
Publiek met muzikant

Rotterdam Philharmonic Gergiev Festival

do 13 t/m zo 16 september de Doelen, Schouwburgplein

Multi-symfonisch festival waarin de klassieke muziek van Russische componisten centraal staat.

Meer informatie
Concert

Baroeg Open Air

za 15 september Zuiderpark

Baroeg is een gratis festival dat ieder jaar bezoekers uit binnen- en buitenland trekt die afkomen op de brede underground programmering en ontspannen sfeer.

Meer informatie
rockende jongens