De website van Rotterdam Festivals maakt gebruik van cookies. Meer informatie over ons cookiebeleid

De komende maanden staat bij veel festivals relaxen voorop. Parken, pleinen, velden en zelfs daken worden omgebouwd tot compleet festivaldecor. Plof dus lekker neer en geniet van de zon!

Picknickplekken 2.0

Je kunt natuurlijk gewoon je picknickkleedje uitrollen in een willekeurig park, maar er zijn ook genoeg plekken met wat extra’s. Ga bijvoorbeeld naar het Schouwburgplein voor gratis dans- en yogaworkshops en optredens. Het programma vind je hierDuizel in het Park zorgt voor kunst en optredens in het Vroesenpark. Bij DÂK kun je barbecueën bovenop de parkeergarage achter Witte de With. Verder het zes zondagen in het Let’s go Sunday in het Museumpark: een gratis festival van de Kunsthal. Hier treden verschillende artiesten op en kun je meegaan op speciale tours.

Films in de buitenlucht

In Rotterdam duiken er deze zomer weer openluchtbioscopen op: in juli is Roffa mon Amour terug op het dak van de Hofbogen en in augustus vind je de Pleinbioscoop in het Museumpark. Voor de echte durfals is er Jaws in de Kralingse Plas: al dobberend op je opblaasband kijken naar de engste haai uit de filmgeschiedenis…

Pleinbios Foto: Bas Czerwinski

Foodfestivals

Geen zin om zelf te koken? Er zijn genoeg foodfestivals om je honger te stillen. Foodtruckfestival Rrrollend Rotterdam komt weer voorbij met meerdere edities. Op CuliNESSE geniet je van eten en live optredens van bekende artiesten en tijdens Ketels aan de Kade proef je de food historie van Rotterdam. Bovendien is er in juli elk weekend een kleinschalig foodtruckevenement op een andere locatie te vinden. The Food Convoy reist van de Wilhelminakade, naar het Museumpark, Oostplein, Het Park bij de Euromast en Leuvehoofd.

Evenementen