De website van Rotterdam Festivals maakt gebruik van cookies

Zet koers naar de kade! Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 september is het feest in de haven. We zetten de verschillende evenementen voor je op een rijtje.

Evenementen

World Port Busker Festival

vr 1 t/m zo 3 september Diverse locaties in de stad

De Wereldhavendagen krijgen een muzikaal randje! World Port Busker Festival haalt de beste straatartiesten – ook wel buskers genoemd – uit andere havensteden van over de hele wereld naar Rotterdam.

Lees meer
World Port Busker Festival

Missie RDM

za 2 september RDM-terrein

Hijs je in een witte overall en werk aan een betere, slimmere en creatievere wereld. Over het terrein zijn verschillende spelgebieden verspreid waar je opdrachten uitvoert om je missie te vervullen. Denk aan het bouwen van je eigen droomeiland, een drone besturen met je hersenen etc.

Meer informatie
Artwork

Het Maritiem Museum is op dreef

za 2 t/m zo 3 september Leuvehaven

Ontdek de zeemanswereld van vroeger en nu. Stap aan boord van gastschepen, proef versgerookte paling, maak een rondvaart met de waterbus en luister naar verhalen over de helden van Kaap Hoorn.

Meer informatie
Kind speelt met water

Internationaal Shantyfestival

do 31 augustus t/m zo 3 september Leuvehaven

Shanty's zijn de werkliederen die vroeger werden gezongen aan boord van oude zeilschepen. Tijdens het Maritiem Weekend komen er uit de hele wereld koren naar Rotterdam om deze muziek ten gehore te brengen.

Meer informatie
Optreden Internationaal Shantyfestival

Wereldhavendagen

vr 1 t/m zo 3 september Diverse locaties rond de haven

Het grootste evenement van het weekend met shows, demonstraties en excursies op en om het water en een vuurwerkshow op zaterdag.

Meer informatie
boot

De Nacht van de Kaap

za 2 september Katendrecht

Hier beleef je een avond zoals je die vroeger alleen op het ruige Katendrecht vond: vol liederen, matrozen en dames van lichte zeden.

Meer informatie
feest