De website van Rotterdam Festivals maakt gebruik van cookies. Meer informatie over ons cookiebeleid

Het Rotterdamse festivalaanbod is de laatste jaren ontzettend gegroeid en verbreed. Festivals waar je vorig jaar voor het eerst heen kon waren onder andere Kannen & Kruiken, RYPP, Pilgrim Harbour en Magia. Ook dit jaar zijn er frisse exemplaren aan de agenda toegevoegd.

Nieuwe locaties

Een aantal festivals pakken het dit jaar anders aan dan voorheen. Zo vindt Festival Magia dit jaar niet plaats achter het Schieblock, maar in Wijkpark Oude Westen. Triangle verplaatst verder van het Sidelingepark naar Roel Langerak en Reggae Rotterdam zal deze keer niet in Het Park bij de Euromast, maar in het Kralingse Bos plaatsvinden. Sommige evenementen moeten zich aanpassen vanwege de werkzaamheden aan de Maastunnel en de Coolsingel. Zo start de Marathon dit jaar op de Schiedamsedijk.

Overzicht eerste edities

Naast andere plekken staan er ook een aantal gloednieuwe festivals op de agenda. Check hieronder welke primeurs er dit jaar in Rotterdam te ontdekken zijn.

Evenementen

Confetti Winter Fest

za 31 maart Cruise Terminal

De allereerste wintereditie van Confetti Fest! Ga mee op avontuur in een van Rotterdams meest legendarische locaties en dompel jezelf voor een dag onder in een wereld vol muziek, art en performance.

Meer informatie
Dansen

Circus X Festival

za 24 maart Oranjepolder Hoek van Holland

Kleinschalig dancefestival in de polder van Hoek van Holland. Eerder werd het event binnen georganiseerd, nu vind je het festival voor het eerst in de openlucht.

Meer informatie
Zweefmolen

Gin Festival

za 23 juni Cruise Terminal

De cruise terminal als gin-tempel! Honderden merken presenteren zich. Kom proeven, luisteren en geniet van het geweldige uitzicht over het water met een ijskoud drankje in je hand.

Meer informatie
Gin festival

Get Loose

zo 24 juni Afrikaanderplein

Nieuw kleinschalig hiphopfestival op Zuid. Met een combinatie van jonge lokale rappers, internationale namen en klassiekers als Postmen wordt dit een eerste editie waar je niet omheen kunt.

Dansen

Summer Nights

wo 1 t/m zo 5 augustus Wijkpark Oude Westen

Openluchtbioscoop georganiseerd door KINO en Pathé. Met een uniek programma van films die je niet zo snel in de bioscoop terug zult vinden.

Bios