;

Evenementenkalender 2024

Rotterdam Pride 2022 Xroze Zaterdag Shots By Shali 19

Met veel trots presenteren we de nieuwe Evenementenkalender! Het jaar 2024 belooft er een te worden waar álles in zit: festivals die terug zijn van weggeweest, spannende nieuwkomers, internationale titels, groeibriljanten, maar ook de bekende, vertrouwde pilaren. Samen staan ze garant voor een jaar vol magische momenten. Momenten die gaan over ontmoeting en verwondering. Over verbinding met de ander. Over het samen vieren van de stad. 

Bekijk de Evenementenkalender 2024.

 

Dit overzicht omvat de evenementen die op het moment van publiceren (23-11-2023) bekend waren. Kijk voor het actuele overzicht op Uitagenda Rotterdam.

 

B/C-evenementenoverzicht

Ook geïnteresseerd in het overzicht van de grootschalige evenementen met vergunningsplicht? Als Rotterdam Festivals stellen we in opdracht van het Rotterdamse College van B&W het B/C-evenementenoverzicht samen. Dit overzicht is met veel zorg samengesteld, evenwichtig in tijd, ruimte, thema, publieksbereik een aansluitend bij het DNA van Rotterdam. De evenementen in dit overzicht omvatten de grootschalige evenementen en festivals in de buitenruimte waar een B -of C-vergunning voor nodig is. 

Bekijk het B/C-evenementenoverzicht 2024.

 

B/C evenementen zijn grootschalige festivals en evenementen met een bepaalde impact op de stad. Alle (sport)evenementen in de vergunningscategorie B en C hebben een plek op het jaarlijks evenementenoverzicht nodig om een vergunning aan te kunnen vragen. 

 

Categorie B: Gemiddeld risico evenement, waarbij sprake is van grote gevolgen voor de stad en/of voor het verkeer. Denk aan muziekoptredens en dancefeesten.

 

Categorie C: Hoog-risico evenement, waarbij sprake is van grote gevolgen voor de stad en/of regionale gevolgen voor het verkeer. Voorbeelden zijn de NN Marathon en de Wereldhavendagen.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petra Kalkman
Petra Kalkman Management Assistente Team Festivals 06 18 66 59 81