;

Locaties

Rotterdam is zeer in trek als evenementenstad. Ze passen goed bij het dynamische karakter van de stad en trekken een groot en gevarieerd publiek. Het aanbod is de laatste jaren sterk gegroeid en het aantal locaties is dit niet, en op soms zelfs in mogelijkheden beperkt. Kijk daarom goed naar de beschikbaarheid van de gewenste plek voor jouw evenement op de kalender.
Foto van het park in Rotterdam. Op de voorgrond is water te zien, daar achter publiek en op de achtergrond zien we de grote toren van de Euromast.
Spring naar hoofdinhoud

De juiste locatie vinden voor jouw evenement

In Rotterdam zijn er specifieke locaties aangewezen waar festivals georganiseerd mogen worden. Voor elke festivallocatie gelden andere voorwaarden en spelregels. Denk aan het maximum aantal bezoekers en de toegestane hoeveelheid evenementdagen per jaar en de maximale geluidswaarde van het evenement. Deze spelregels zijn opgesteld door gemeente Rotterdam. Naast de 20 aangewezen evenementenlocaties zijn de spelregels voor evenementen ook van toepassing op 13 gebieden in Rotterdam.

 

Het bestemmingsplan Parapluherziening Evenementen geeft een duidelijke overzicht van de kaders voor het organiseren van evenementen in Rotterdam. Specifieke informatie voor de 20 populaire evenementenlocaties vind je in het document Locatieprofielen. Let er wel op dat deze evenementenlocaties veel worden gebruikt en hierdoor niet altijd beschikbaar zijn.

 

Kansrijke locaties

Doordat de vraag naar evenementen locaties groter is dan het aanbod aan geschikte plekken, is er een schaarste aan evenementenlocaties. De populaire locaties zijn vaak al in gebruik. Daarom kijken we ook naar zogenaamde kansrijke locaties voor evenementen in de stad. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruik van sportvelden, parken en/of pleinen waarvoor nog geen locatieprofiel is opgesteld of gebieden aan de randen van de stad. Wil je meer informatie over kansrijke locaties die passen bij jouw evenement? Neem dan contact op met Joost Trines.

Foto van het publiek die voor een podium staan op Bevrijdingsfestival Zuid Holland ©Marco De Swart
Weet jij een nieuwe festivallocatie? Laat het ons weten!

Het aantal evenementen neemt sterk toe en op bestaande festivallocaties als parken wordt het steeds drukker. Daarom kijken we ook naar de mogelijkheden om evenementen op nieuwe kansrijke locaties te organiseren, bijvoorbeeld op de openbare weg. Ken jij nog een gave plek of heb je een supermooi idee? Deel het met ons! Wij gaan in gesprek met de gemeente om de haalbaarheid en randvoorwaarden van deze locaties te inventariseren.

 

Rotterdamse festivalagenda

Kijk voordat je een evenement gaat organiseren goed naar evenementen en festivals die al gepland staan. Vanwege de drukte is het goed om activiteiten zoveel mogelijk te spreiden over de evenementenkalender. De volledige Rotterdamse festivalagenda zie je op Uitagenda Rotterdam. Het is ook handig om na te gaan welke vergunningen al verleend zijn. Voor het aanvragen van een evenementenvergunning kun je terecht bij de gemeente Rotterdam. Heb je alles rond voor een nieuw event? Vergeet dan niet om je event aan te melden bij de Uitagenda.

Meer weten? Neem contact met ons op!

Joost Trines
Coördinator Stedelijke Evenementen 06 28 81 18 21