;

Festivals laten de stad bruisen

Een bruisende festivalstad

In Rotterdam gaan we voor een stad die aan alle kanten bruist en leeft. Waar altijd, voor iedereen, iets te doen is. Rotterdam Festivals heeft de opdracht daarvoor te zorgen. Met veel aandacht stellen wij de festivalkalender samen. Daarbij streven we naar een gevarieerd aanbod, dat past bij Rotterdam. Rauw, internationaal, vernieuwend. Het ene moment groots en meeslepend, het andere klein en intiem. We onderhouden wat goed is, maar bewegen ook mee met de veranderingen in de stad, door te investeren in spannende, innovatieve ideeën. We zijn dan ook altijd nieuwsgierig naar nieuwe plannen. Als festivalorganisator kun je bij ons terecht. We adviseren en ondersteunen, denken mee en maken mogelijk. En gaan vól voor de projecten waar we in geloven!

RSCW 2023 08 Andreas Terlaak
All Caps ©Fleur Beerthuis
Rotterdam Festivals helpt je graag op weg

Heb je plannen om een evenement te organiseren in Rotterdam? Dan start je bij Rotterdam Festivals. Wij hebben het overzicht over alle evenementen en festivals in de stad. Daardoor kunnen we je helpen bij het positioneren van jouw evenement. We kunnen meedenken over doelgroepen die voor jou kansrijk zijn. Adviseren over planning en productie. En je de weg wijzen als het gaat om zaken als vergunningen, verzekeringen, locaties en financiële ondersteuning. We dagen je óók uit om na te denken over de maatschappelijke waarde van je evenement, en hoe je deze duurzamer, toegankelijker, inclusiever en innovatiever kunt maken. Samen gaan we voor maximale impact!

Samen gaan we voor maximale impact!
Rajiv 1 RSCW
Achtergrondverhaal

De stad is een moestuin vol talent

Rajiv 1 RSCW

Rotterdam Street Culture Weekend groeide afgelopen jaren uit tot Street Culture Week. Met meer events, een breder aanbod en hogere kwaliteit. Festivalorganisator Rajiv Bhagwhanbali (Stichting Gamechangers) kijkt opgewekt terug op de ruimte die hij letterlijk en figuurlijk kreeg. “Rotterdam Festivals is echt de hooligan van de Nederlandse festivalwereld.

Achtergrondverhaal RSCW
Veelgestelde vragen
Kan ik bij jullie ook een vergunning aanvragen?

Nee. Een evenementenvergunning vraag je aan bij Gemeente Rotterdam. Meer informatie vind je op de website van directie Veiligheid. Als organisator ben je zelf verantwoordelijk voor het aanvragen van een vergunning. Maar wij delen graag onze kennis over vergunningstrajecten en andere praktische zaken. Als festival loket van de stad helpen we je graag op weg bij het organiseren van een publieksevenement. Kijk voor meer informatie op de Pagina Vergunningen

Waar moet ik aan voldoen voor financiële ondersteuning?

Hiervoor hebben we heldere criteria opgesteld. Rotterdam wil zich ook in de toekomst blijven onderscheiden als festivalstad. De karakteristieken van de stad en haar bewoners zijn daarbij uitgangspunt en inspiratiebron. Wil je een publieksevenement organiseren in Rotterdam? En daarmee een bijdrage leveren aan een interessante en karakteristieke festivalstad? Dan kan je in aanmerking komen voor financiële ondersteuning. Kijk voor meer informatie op de pagina Financiële Ondersteuning.

Hoe kom ik aan een plek en datum voor mijn evenement?

Wil je een buitenevenement organiseren? Dan heb je te maken met openbare orde, veiligheid en vergunningen. Evenementen met een B- of C-vergunningsplicht moeten zich altijd aanmelden bij Rotterdam Festivals. Kijk voor meer informatie op de pagina Locaties

Meer weten? Neem contact met ons op!

Petra Kalkman
Petra Kalkman Management Assistente Team Festivals 06 18 66 59 81