;

Stadsbrede projecten

Bij unieke, grootschalige stadsbrede evenementen kan Rotterdam Festivals een coördinerende en programmerende rol spelen
Koningsdag 2023 in Rotterdam, met bezoek van Koning Willem Alexander
Spring naar hoofdinhoud

Wij werken aan de internationale positionering van Rotterdam

Sinds de oprichting in 1993 groeide Rotterdam Festivals uit tot een organisatie die de festivalkalender samenstelt, de festivalsector ondersteunt en promoot, onderzoek doet naar de wensen en behoeften van het (beoogde) festivalpubliek en het stadsbestuur adviseert. Onze kracht ligt in het adviseren, helpen, faciliteren en verbinden van partijen.

 

Soms pakt Rotterdam Festivals daarnaast een organiserende, coördinerende of programmerende rol. Dit is bij uitzondering als zich een bijzondere kans voordoet voor een stadsbreed programma, waarbij verbinding en trots creëren de basis is. Of als een wow-event kan bijdragen aan de (inter)nationale positionering van Rotterdam.

 

In 2016 coördineerde Rotterdam Festivals de culturele manifestatie Rotterdam Viert de Stad in het kader van 75 jaar wederopbouw. Ook namen we de leiding bij het organiseren van het stadsprogramma voor het Eurovision Song Contest Rotterdam in 2021 en Koningsdag 2023. De productie van deze programma’s legden we bij een andere partij.

 

Vanuit de Regio Deal Rotterdam Zuid werd Rotterdam Festivals gevraagd op het gebied van cultuur een interventie te bedenken. Dit resulteerde in de Zomer op Zuid, met vier maanden lang een uitgebreid cultureel zomerprogramma in 2023 op Rotterdam Zuid. Ook verzorgen we samen met Rotterdam Topsport een stadsprogramma rondom de Tour de France Femmes in 2024. Omdat wij daar mooie kansen zien voor interconnectiviteit tussen sport en cultuur, voelt het natuurlijk dat wij die rol op ons nemen.

 

In de basis zijn en blijven wij een facilitator, dat is de rol die ons past. Maar wordt het echt stadsbreed of gaat het om een wow-event? Dan kunnen we een coördinerende en programmerende rol op ons nemen. 

Meer weten? Neem contact met ons op!