;

Vergunningen

Een evenement organiseren in Rotterdam vraagt om de juiste papieren. Zo is het belangrijk om een goed en doordacht plan te maken. Dit heb je nodig om een evenementenvergunning aan te vragen bij de gemeente Rotterdam. We helpen je graag op weg bij al het regelwerk.
Foto van diverse mensen die voor een klein podium staan. Op het podium is een klein bandje aan het spelen.
Spring naar hoofdinhoud

Welke vergunning heb je nodig?

Welke evenementenvergunning je precies nodig hebt, hangt af van wat je gaat organiseren in de openbare ruimte in de stad. Over het algemeen geldt: hoe hoger de risico’s van een evenement, hoe zwaarder de vergunning. Een C- en B-vergunning is voor evenementen met de hoogste risico’s. Een A-vergunning en 0-melding voor kleinschalige en minder risicovolle evenementen.

Visual evenementen

B/C evenementenoverzicht

Wil je een groot festival of evenement organiseren in de stad? Dan moet je eerst een plek verwerven op het B/C evenementenoverzicht. Dien hiervoor je plannen uiterlijk 1 september bij ons in. Een plek op dit overzicht is een voorwaarde om een evenementenvergunning aan te kunnen vragen bij de gemeente Rotterdam.

Tips vergunnings- aanvraag

Alles over jouw evenementenvergunning

Je gaat bij de gemeente Rotterdam een vergunning aanvragen voor jouw evenement. Rotterdam Festivals weet waar je op moet letten en helpt je op weg. Met tips en advies.

Belangrijke documenten

Bekijk hier de documenten die belangrijk zijn voor het organiseren van een evenement in de stad. 

Meer weten? Neem contact met ons op!

Joost Trines
Coördinator Stedelijke Evenementen 06 28 81 18 21