;

Cultuurplaninstellingen

Ontvang jaarlijks een analyse over je publieksbereik
Cultuurplaninstellingen
Spring naar hoofdinhoud

Analyse publieksbereik per instelling

Elke Cultuurplaninstelling ontvangt jaarlijks een analyse over het publieksbereik. Hiervoor vragen we de Cultuurplaninstellingen om gedurende het jaar data te verzamelen, namelijk de postcodes en huisnummers van (online) bezoekers, en deze aan te leveren in een door ons opgesteld format. Dit is exclusief schoolbezoeken en randprogrammering, zodat de unieke bezoekers per event worden meegenomen. Hierbij vragen we om welke activiteiten het gaat en om onderscheid te maken tussen eigen programmering en gastprogrammering. Indien van toepassing wordt ook gekeken naar verkoop via de Rotterdampas, Museumkaart of CJP.

 

Die data gebruiken wij om voor elke Cultuurplaninstelling een afzonderlijke analyse te kunnen maken. Deze analyse geeft inzicht in de samenstelling van je publiek. Je kunt zien of er groepen zijn over- of ondervertegenwoordigd. En hoe deze groepen vertegenwoordigd zijn in Rotterdam, de regio en Nederland. Je ontvangt schema’s en gebiedskaarten, die inzichtelijk maken waar je doelgroepen zich bevinden. Zowel kaartjes als gebiedskaarten lichten we toe in een rapport.

 

Klik hier voor een voorbeeldanalyse met rapport.

 

Soms komen door de analyse nieuwe vragen bovendrijven. Misschien wil je weten welke culturele doelgroepen je bereikt per activiteit. Of er een verschil is tussen wie je betaalde en gratis programmering bezoekt. Misschien zijn er andere vragen die je bezighouden. In die gevallen kunnen we een aanvullende analyse maken. Uiteraard houden we altijd rekening met de AVG.

Een topzomer dankzij het Culturele Doelgroepenmodel

Achtergrondverhaal

Bij het Mariniersmuseum bestond een bepaald beeld van de samenstelling van hun publiek. Maar klopte dat beeld wel? Spoiler alert: niet helemaal. Met behulp van het Culturele Doelgroepenmodel deed het Mariniersmuseum hier in 2021 onderzoek naar. En werkte aan het vergroten van het bereik. Susan van ’t Slot-Koolman van het museum vertelt erover

Meer weten? Neem contact met ons op!

Eva Lemstra
Medewerker Onderzoek 06 18 66 59 62