;

Vergunningen

Rotterdam Festivals kan helpen om op maat een vergunning aan te vragen
NSJ 2023 Sfeer 21 Andreas Terlaak
Spring naar hoofdinhoud

Vergunningen aanvragen

Wie een festival wil organiseren in Rotterdam, moet op tijd de juiste vergunningen aanvragen. Maar welke heb je nodig? En hoe vraag je ze aan? Bij Rotterdam Festivals hebben we alle kennis en expertise in huis om je daarover te adviseren. De uiteindelijke aanvraag doe je als festivalorganisator zelf, via het vergunningsloket van de gemeente Rotterdam.

 

Rekening houden met op/afbouw en eindtijd

Om de overlast voor en na een evenement te beperken moet de op- en afbouwperiode van een evenement in Rotterdam zo kort mogelijk zijn. Voor veel B- en C-evenementen in parken is een langere op- en afbouwperiode noodzakelijk om het park zo min mogelijk te beschadigen. 

 

Binnen een A-vergunning  is de op- en afbouwtijd maximaal 4 dagen. Voor alle B- en C-vergunningen is de op- en afbouwtijd maximaal 7 dagen, met een uitzondering voor grote evenementen binnen de parken tot maximaal 10 dagen. 

 

Evenementen hebben een eindtijd van 23:00 uur tenzij anders bepaald in de vergunning. Organiseer je een evenement dat pas na 23:00 uur is afgelopen? Lees hier dan over de  procedure om te kunnen afwijken van de reguliere eindtijd.

 

Meer informatie over op/afbouw en eindtijden voor evenementen vind je in de Nota Evenementenvergunningen.

NSJ 2023 Sfeer 36 Andreas Terlaak

Meer weten? Neem contact met ons op!

Joost Trines
Coördinator Stedelijke Evenementen 06 28 81 18 21