;

Maatwerkprocedure evenementen na 23:00 uur

21 februari 2023

HR Birdfest 2019
Spring naar hoofdinhoud

Naast het onderzoek doen naar de wensen en behoeften van het (beoogde) festivalpubliek brengt Rotterdam Festivals advies uit over cultuur- en festivalbeleid.

 

Evenementen in Rotterdam mogen volgens de regelgeving tot uiterlijk 23:00 uur duren. Vind je het noodzakelijk dat je evenement tot later kan plaatsvinden? Dan moet hiervoor een afwijking zijn aangevraagd middels een omgevingsvergunning. Een noodzakelijk latere eindtijd kan plaatsvinden als toestemming is verkregen via een maatwerkprocedure.

 

Als het voor jouw evenement noodzakelijk is om tot later dan 23:00 uur te duren dan kan een verzoek in worden gediend. Het verzoek voor een latere eindtijd moet tijdig worden aangevraagd en het moet goed gemotiveerd zijn.

Een omgevingsvergunning is noodzakelijk om af te kunnen wijken van de eindtijd van 23:00 uur. Het is belangrijk dat deze aanvraag tijdig wordt aangevraagd.

 

Om af te kunnen wijken van de eindtijd van 23:00 uur heb je toestemming nodig van zowel de veiligheidspartners en -diensten als de wijkraad. Allereerst is namelijk toestemming van de veiligheidspartners en -diensten vereist. Daarnaast moet de wijkraad akkoord zijn gegaan.

 

De huidige uitzonderingspositie voor nachtelijke evenementen blijft gewoon behouden. Meer informatie over de maatwerkprocedure? Klik hier voor de collegebrief.