;

Aanwezigheid Culturele Doelgroepen in Rotterdam

26 juli 2023

Nieuwe inzichten over de aanwezigheid van de Culturele Doelgroepen in de verschillende Rotterdamse deelgebieden.
Twee vrienden in Rotterdam, waarvan één op de fiets en de ander op een skateboard
Spring naar hoofdinhoud

In het onderstaande, nieuwe rapport vind je welke Culturele Doelgroepen zich in de verschillende Rotterdamse deelgebieden* bevinden. De 14 gebiedsanalyses** van onder andere Rotterdam-Centrum, IJsselmonde of Hoek van Holland bevatten informatie over de verdeling van de Culturele Doelgroepen. Je ziet welke doelgroepen er in het betreffende gebied voorkomen en of bepaalde Culturele Doelgroepen meer of minder aanwezig zijn in vergelijking met hun aanwezigheid in heel Rotterdam. Handig voor bijvoorbeeld culturele instellingen in Rotterdam die willen weten welke doelgroepen in hun omgeving aanwezig zijn.

 

Naast de procentuele verdeling van de Culturele Doelgroepen (waarmee je kan zien hoe groot de groepen zijn in dat gebied) zijn ook de verhoudingen ten opzichte van Rotterdam weergeven. De indexcijfers zetten de verdeling van Culturele Doelgroepen in een specifiek gebied af tegen de verdeling van Culturele Doelgroepen in heel Rotterdam. Hierdoor kan worden vastgesteld welke groepen over- of ondervertegenwoordigd zijn. In andere woorden: komt een groep meer, minder of evenveel voor in het deelgebied vergeleken met gemeente Rotterdam?

 

Lees hier het rapport. 

 

*De deelgebieden worden door veel mensen ook wel 'wijken' genoemd.
**De analyses zijn uitgevoerd op basis van postcode + huisnummer informatie per wijk – juli 2023. Dit is aan verandering onderhevig (in de loop der tijd).