;

Terugblik naar A State of Trance!

ASOT2024 0224 022533 1583 JN
Spring naar hoofdinhoud

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 februari 2024 vond voor de 10e keer A State of Trance plaats op Nederlandse bodem. Na vele jaren in Utrecht als thuisbasis, is A State of Trance in 2024 een nieuw hoofdstuk begonnen met de eerste editie in Rotterdam Ahoy! Verspreid over twee dagen kwamen er mee dan 40.000 fans vanuit alle uithoeken van de wereld op het festival af.

 

Om de stad op te warmen en dit evenement verder te laten landen in Rotterdam, maakte een RET tram geheel in stijl een rit door de stad. De tram was voorzien van een indrukwekkende line-up aan muziek, inclusief een optreden van niemand minder dan Armin van Buuren zelf.

 

Voor het eerst werd er ook een hotel omgetoverd tot speciaal ‘A State of Trance-hotel’. Het Room Mate Bruno Hotel op de Kop van Zuid was gedecoreerd in thema en was ook dé plek waar het dagprogramma plaatsvond. Deze dag stond in het teken van verschillende workshops  en sessies over maatschappelijke onderwerpen zoals gendergelijkheid en mentale gezondheid tot het ontdekken van virtuele dj’s.

 

ASOT2024 0224 161518 2458 JN

 

Met 40.000 bezoekers, waaronder veel internationale gasten, en 57 artiesten verdeeld over 5 podia, was het festival ook een groot succes. "Ik ben ongelooflijk blij met het succes van deze eerste editie in Ahoy, van de dag programmering en het A State of Trance-hotel tot aan alle geweldige optredens en de sets die ik samen met HI-LO en Joris Voorn heb mogen draaien", aldus Armin van Buuren.

 

Allan Hardenberg, medeoprichter en CEO van evenementenorganisatie ALDA: "We hadden ons werkelijk geen betere introductie in Rotterdam kunnen wensen! Met de uitbreiding naar een tweedaags festival en de toevoeging van het A State of Trance hotel en het dagprogramma hebben we dit jaar onze grenzen verlegd. Ik denk dat we Rotterdam goed hebben laten zien wat we in onze mars hebben en dat het duidelijk is dat A State of Trance hier een lange toekomst heeft".

 

Vanwege het overweldigende succes van deze eerste editie in Rotterdam, kondigen ze met trots aan dat A State of Trance in 2025 terugkeert naar Rotterdam Ahoy, de nieuwe thuisbasis voor het festival!

ASOT (2)