;

Terugblik op de Rotterdam Festivals Meet-up

29 mei 2024

Rotterdam Festivals Meet Up 07
Spring naar hoofdinhoud

Wat een geweldige middag was 't in LantarenVenster. De middag stond in het teken van kennisdeling, inspiratie opdoen en netwerken met relaties binnen de Rotterdamse culturele sector.

Highlights van de middag 

Na het welkomstwoord nam Bas Haring ons mee in de fascinerende wereld van AI. Wat is het en wat kan je ermee? Heel inspirerend!

 

Vervolgens gingen we uiteen in deelsessies, waar kennis werd gedeeld over diverse relevante onderwerpen.

  • ‘Impact meten in de culturele sector’ met Helen van Maarschalkerweerd waarin zij vertelde over impactmeting bij Museum Plus Bus. En Ilias Zian van Van Gogh Museum. Zij monitoren de impact op het mentaal welzijn van museumbezoekers.
  • Toegankelijkheid tijdens MOMO festival met Margriet Colenbrander en Faie Alhariri. Zij namen ons aan de hand van voorbeelden mee hoe zij als festival op meerdere vlakken verbetering hebben doorgevoerd op het gebied van toegankelijkheid.
  • Uitagenda meets Museumnacht met Laurèn ter Horst die vertelde over hun succesvolle Marketing & PR strategie en de samenwerking met Uitagenda.
  • Duurzaamheid met Circusstad Festival: Tess Wiggers is hoofdproducent en inspireerde ons met succesverhalen op het gebied van verduurzaming van het festival.
  • In de sessie ‘AI voor Marketing en Communicatie’ met Jaap Schepers hebben we aan de hand van praktische voorbeelden geleerd hoe AI je kan helpen in het Marketing en Communicatie vak.
  • De deelsessie ‘kennismaken met de jongste groepen uit het Culturele Doelgroepenmodel’ was een interactieve workshop waar deelnemers praktisch aan de slag gingen.

 

En dan was er nog de speciaal ingerichte Hangout in de foyer en de netwerkborrel. De perfecte plek om ideeën uit te wisselen, plannen te bespreken en natuurlijk bij te praten met de collega’s van Rotterdam Festivals.

 

Bedankt aan iedereen die aanwezig was en heeft bijgedragen aan het succes van deze dag. Samen laten we de stad leven en blijven we bouwen aan een bruisend cultureel Rotterdam!


Bekijk hier de foto's. Credits: Houcem Bellakoud 

Een aantal foto's van de Rotterdam Festivals Meet-up