;

Wij zijn allemaal kings & queens

10 december 2022

Het centrale thema van Koningsdag 2023 is bekend! Via deze website hebben mensen op hun favoriete thema kunnen stemmen. En dat is flink gedaan. Bijna 2000 stemmen zijn er uitgebracht op één van de 3 thema’s. Ook zijn de thema’s voorgelegd aan een diverse groep van 500 Nederlanders. Met grote meerderheid is voor het thema ‘Wij zijn allemaal kings & queens’ gekozen. Dit thema kreeg 50% van de stemmen en is met name bij jongeren de favoriet.
Whatsapp Image 2022 12 09 At 18.28.48

‘Wij zijn allemaal kings & queens’ betekent dat iedereen anders, maar bijzonder is. Iedereen doet mee, precies zoals iemand is. Rotterdam denkt niet in hokjes en ziet tijdens Koningsdag de mooiste kanten van iedereen. Op ieder hoofd past een kroon!

 

De andere thema’s waren ‘wereldhaven, wereldburgers’ en ‘de straat is van iedereen’.

Whatsapp Image 2022 12 09 At 18.28.48

Rode draad voor feestelijk programma

Samen met de stad wordt een feestelijk programma ontwikkeld dat past bij Rotterdam én Nederland. En daar hoort natuurlijk ook één overkoepelend thema bij dat past bij onze stad. Dit thema vormt de rode draad door het hele programma. Van de aankleding van de stad tot de activiteiten op de route van de Koninklijke familie.

Volgend jaar 27 april viert Koning Willem-Alexander zijn verjaardag samen met zijn familie in Rotterdam: 10 jaar Koningschap in 010! Daar gaan we met bewoners, ondernemers en partners in de stad natuurlijk een prachtig feest van maken. Niet alleen voor de Koning en zijn familie, maar voor iedereen die dit feest mee wil vieren.


Kijk voor alle actuele informatie op www.koningsdaginrotterdam.nl