;

Dit zijn de winnaars van de Rotterdam Music Awards

Voor de 10e keer op rij organiseerde Popunie dinsdag 19 december de Rotterdam Music Awards in Theater Zuidplein.
RMA3

Tijdens de laatste editie van de Rotterdam Music Awards, hét prestigieuze evenement ter ere van de popsector in de stad, is Festival Downtown bekroond tot het Beste Festival van het jaar. 

 

De jaarlijkse award show richt sinds 2014 de schijnwerpers op de Rotterdamse muziekscene.

De winnaars werden onthuld tijdens een muzikale show in Theater Zuidplein, waar Renske Satijn, de directeur van Rotterdam Festivals, de eer had om de felbegeerde prijs uit te reiken. De selectie van genomineerden voor Beste Festival werd door Rotterdam Festivals voorgedragen, waarbij Festival Downtown uiteindelijk als winnaar naar voren kwam. Een welverdiende felicitatie aan Immanuel Spoor en het gehele team!

 

Naast Festival Downtown werden ook andere winnaars bekendgemaakt tijdens de show, waaronder De Maaskantine, Rotown, GGGOLDDD, en Plettiepoes. Het publiek speelde een grote rol in het bepalen van de winnaars, met maar liefst 20.000 uitgebrachte stemmen.

De Rotterdamse popprijzen, die jaarlijks worden uitgereikt in acht opmerkelijke categorieën, zijn een eerbetoon aan het opkomende talent in de stad. Rotterdam Festivals feliciteert alle winnaars van gisteren en benadrukt trots het talent dat de stad rijk is. 

Rma2
RMA3
Foto's: Bordoo Creations